Yavrularımı çok seviyorum
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

Yavrularımı çok seviyorum

Bir okuyucu, hayvanlardan insanlara sıçrayan "gizli virüsler" hakkındaki dizimize yanıt olarak "Aptalca bir soruya hazır olun" diye yazdı.

 

"Yavrularımı çok seviyorum ve onların da beni çok öptüğüm için sevdiklerini düşünüyorum. Virüsün yayılması açısından bakıldığında bu kötü mü - benim için mi yoksa köpeklerim için mi? Yavrularımı daha az ... öpüşmeleri için eğitmeli miyim? Bu zor olacak. Riski kabul edebilirim :)"

 

Bu soru hiç de saçma değil. Hastalandığınız çoğu zaman başka bir insan tarafından enfekte olursunuz. Ama bu her zaman böyle değildir. Köpek ve kedi de dahil olmak üzere evcil hayvanlarınızdan kesinlikle virüs kapabilirsiniz.

 

  virologlar, kendi kedilerinin hangi yeni virüsleri taşıyor olabileceğini anlamaya çalıştı.

 

Yıllardır kedimiz vardı ve her gün hediyelerimizi getirirdi. kemirgenler Yarısı yenmiş tavşanlar. Yılanlar, kuşlar, kurbağalar. Opossumlarla da arkadaş oluyordu. Kedimin evimize hangi virüsleri getirdiğini kim bilebilir?"

 

  Kedimizin birkaç kenesi vardı. "Arka bahçem rakunlar ve keneler taşıyan geyiklerle dolu." virologlar kediden birkaç kene kopardı ve onları laboratuvarına götürdüler ve içinde hangi virüslerin göründüğüne baktılar.

 

"virologlar Heartland virüsünü kenelerden çıkardı". Bilim adamları Heartland virüsünü ilk olarak 2012'de Missouri'de tanımladılar. ABD'de nadir olduğu düşünülse de virüs, hastaneye yatmayı gerektirebilecek ciddi bir hastalığa neden olabiliyor.

 

Hastalık ve Önleme Merkezlerine göre, ABD yaklaşık 60 Heartland virüsü vakası kaydetti ve Florida'da hiç vaka kaydetmedi. Ancak virologlar, eyaletteki bazı insanların muhtemelen evcil hayvanlarındaki kenelerden Heartland'e yakalandığını düşünüyor. "Muhtemelen grip veya başka bir şey teşhisi konmuştur" . virologlar, Heartland'in Florida'da önemli bir sorun olduğunu düşünmüyor. Sadece önceden düşünülenden biraz daha yaygın olduğunu düşünüyorlar. "Sırf bulunmuş olmamız bunun bir sorun olduğu anlamına gelmez." Bu sadece bazı vakaların tespit edilmediği anlamına geliyor.

 

Elbette köpekler de kene taşırlar. Ayrıca bazı ilginç virüsler de taşıyabilirler.

 

  bilim adamları, Arkansas, Haiti, Malezya ve Tayland'da bulunan yeni bir koronavirüsün muhtemelen köpeklerden insanlara sıçradığını düşünüyor.

 

Pandemiler nasıl başlar? Yeni bir teori ve yeni bir strateji var.

"Virüs tüm dünyada yaygın bir şekilde dolaşıyor, ancak kimse buna dikkat etmedi" . Virologlar, sık sık köpeklerin yanındaysanız, çok teknik bir adı olan bu virüsü kapmış olabileceğinizi söylüyor: CCoV-HuPn-2018.

 

Ancak bu mutlaka hastalandığınız anlamına gelmez. Çoğu zaman, evcil hayvanlarınızdan gelen bu virüsler sizi çok hasta etmez, hatta hiç hasta etmez. Örneğin, virologların bahsettiği yeni koronavirüs küçük çocuklarda pnömoniye neden olabilir, ancak yetişkinlerde sadece soğuk algınlığı veya hafif gribe benzeyen hafif semptomlara neden olur veya hiç semptom göstermez. Yani muhtemelen köpeğinizin size bulaştığını fark etmeyeceksiniz bile.

 

Ve virologların işaret ettiği gibi, köpeklerinizden yeni koronavirüs gibi virüslere maruz kalmanız muhtemelen size o virüse ve benzerlerine karşı bağışıklık kazandırır.

 

Ayrıca, evcil hayvanlarınızın sahip olduğu virüsler büyük ölçüde davranışlarına bağlıdır. Kediniz veya köpeğiniz, çoğunlukla mutfakta saklanan bir kutu veya torbadan beslenen bir ev sahibiyse, o zaman büyük olasılıkla Heartland virüsü veya başka bir egzotik virüs bulaşmaz - yani eve getirdiğiniz virüsler dışında. Ev.

 

Evet, virüslerimizi sürekli hayvanlara bulaştırıyoruz. Buna ters yayılma veya ters zoonoz denir. İnsanlar, biz insanların evcil hayvanlarımıza ne sıklıkla virüs bulaştırdığımızın farkında değiller. "Ters zoonozu iyi anlamıyoruz."

 

Örneğin virologlar, Florida Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencilerinin partiler vermesinden sonra kedilere ne olduğunu ele alalım.

 

"  Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. Bu

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 466
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 22 / 12 / 1397
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی